Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Infrastruktur statens ansvar

Det är oacceptabelt att Telia lämnar landsbygden i sticket.

Annons

Staten måste ställa krav på Telia att tillgången till telefoni och bredband inte försämras när tekniken utvecklas. När Post- och telestyrelsen, PTS, enligt Ljusnan låter sig nöja med att Europavägarna och orter med mer än 10 000 invånare har täckning sviker man stora delar av Sverige.

Telias presschef Hans G Larsson säger till Ljusnan att det är bäst för Mörtsjöborna att använda det fasta nätet: "Det pågår en översyn av kopparnätet just nu. Men vi kommer i varje fall inte att ta bort det där det inte finns ett tillräckligt bra mobilnät" säger han.

Lika fullt har Telia börjat montera ner kopparkabel också i områden där det saknas täckning i mobilnätet. Telia är inte att lita på. Regeringen måste ställa tydligare krav på både det affärsdrivande halvstatliga företaget Telia och på myndigheten PTS.

Börsnoterade TeliaSoneras vinst uppgick till 20 miljarder kronor förra året, varav 12,3 gick till utdelning till ägarna. Svenska staten äger drygt 37 procent av bolaget och statens andel av utdelningen bör ha varit över fyra och en halv miljard kronor. Det finns ekonomiska förutsättningar att se till att landsbygden får tillgång till telefoni och bredband!

Peter Nordebo

Folkpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons