Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Information bättre än pajkastning

Svar till Olov Östlund (19/5).

Annons

Olov Östlund (MP) har specialiserat sig på att skriva sådant som kallas pajkastningsinsändare på Centerpartiet. Det är hans fulla rättighet att göra så, även om det börjar bli tröttsamt att svara på hans konspirationsargument. Det skulle vara roligare att läsa vad Olov Östlund och Miljöpartiet vill göra i Söderhamn där MP sitter med vid makten.

Centerpartiet tycker fortfarande att det är olämpligt att bryta uran i Sverige, men är emot ett förbud eftersom det redan finns en minerallagstiftning med ett tydligt kommunalt veto. Centerpartiet har ytterligare sagt att vi skulle vilja se över lagstiftningen om hur vi kan stärka kommunernas inflyttande redan i provborrningsskedet.

Miljöpartiet är helt fel ute när de anklagar regeringen för uteblivna satsningar på energieffektivisering. Under perioden 2010–2012 investerar regeringen totalt 1,7 miljarder kronor, vilket är en rekordstor satsning.

För att minska vårt beroende av kärnkraft och för att öka tryggheten i vår elförsörjning genomför Centerpartiet och regeringen en offensiv satsningar på att bygga ut förnybar energi. I dag växer den förnybara energin mer än någonsin. Bioenergin har passerat oljan som Sveriges största och viktigaste energikälla och det senaste året har vindkraften producerat 4,05 TWh vilket motsvarar årsproduktionen från en mindre kärnkraftsreaktor. Med en centerpartist som miljöminister är utbyggnaden av vindkraft explosionsartad och kommuner och länsstyrelser hinner inte med att hantera alla ansökningar om vindkraftsutbyggnad. Att stamnätet inte är fullt utbyggt för att ta emot all vindkraftsel är bekymmer.

Andelsägd vindkraft är en komplex fråga. Det skulle innebära att en bolagsform blev helt befriad från beskattning. Hur slår det mot andra gröna näringar och verksamheter? När man tittar på utredningar i denna fråga så är alltid sammanfattningen att det är svårt att göra nationella ändringar och att det kommer innebära särlagstiftningar (vilket jag personligen tycker är missgynnande i sig). Jag och Centerpartiet vill ha mer vindkraft och det pågår utredningar för att se hur man kan hitta bättre modeller för att vara med i investeringarna av ny vindkraft.

Magnus Svensson (C), gruppledare Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons