Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idiotiska beslut gör jobbet omöjligt för AF-personal

Efter år av missförhållanden emellan chefer, speciellt på högre nivå, och fotfolket vid arbetsförmedlingarna det vill säga arbetsförmedlarna, kommer nu reaktionen från arbetsförmedlarnas fackliga organisationer.

Annons

Nästan hälften av arbetsförmedlarna och 25 procent av cheferna mår dåligt av påbud ovanifrån enligt en gjord undersökning. Påbud som ständigt innebär att arbetsförmedlarna får klä skott för en ledning som pekar med hela handen. I slutändan, i insändarsidor med mera får den enskilde arbetsförmedlaren klä skott för idiotiska beslut som först är beslutade av alliansregeringen som i sin tur styr generaldirektören för arbetsförmedlingen.

Klart som sjutton att fotfolket på arbetsförmedlingarna mår dåligt då de måste utföra ett arbete de inte känner för. Idiotiska beslut som kan innebära en ökad press på den arbetslöse, skapar förtvivlan, då enskildes och familjers ekonomi och livssituation hotas. De få arbetsförmedlare som väljer att sälja sin själ, premieras lokalt genom individuell lönesättning.

Generaldirektören pekar med hela handen till cheferna på förmedlingskontoren. Det är hennes roll. Därför utsågs hon av alliansregeringen. De lokala cheferna in sin tur är ofta måna om sin egen karriär och utför lydigt de order de fått av generaldirektören. Bäst för cheferna är sedan att i sin tur hitta de förmedlare som säljer sin själ för att få ett bra läge inför individuell lönesättning. Alltså fungerar principen som "katten på råttan och råttan på repet".

Heder åt mina före detta arbetskamrater på arbetsförmedlingskontoren. Jag vet att de flesta är humanister och gärna hjälper till att lösa den enskildes situation på bästa sätt. Dock blir tyvärr deras egen psykiska arbetsmiljö allt sämre i takt med att trycket uppifrån ökar på hårdare tag mot den arbetssökande.

Att i insändarsidorna ofta få läsa hur dålig arbetsförmedlingen är, att klä skott för fas 3 och andra tokigheter som alliansregeringen infört, tar hårt i längden på den enskilde arbetsförmedlaren som gör sitt bästa.

Janne Wahlman, Alfta, före detta arbetsförmedlare som gick i tid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons