Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idel svikna vallöften

Moderaten Bibbi Segerbrandt försöker med all tydlighet i insändare (9/6) komma ifrån sitt och den borgerliga kartellens svikna vallöften och brist på helhetssyn som nu präglar politiken i Hudiksvalls kommun.

Annons

Den borgerliga kartellen lovade runt men håller tunt. Mo skola skulle få leva vidare, facit – den är nu såld till annan verksamhet. I Norrbo skulle det också bli skola, facit – inget har hänt.

Kulturhus skulle byggas, facit – inget har hänt.

Badhus skulle byggas men inte på Kattvikskajen, facit – inget har hänt, jo en sak utvecklingen på kajen är lagd för fäfot.

Vård skola och omsorg skulle få betydligt utökade ramar, facit – nedskärningar och fri parkering som tar ytterligare medel från välfärdens kärna.

Landsbygdsutveckling var något som Centern pratade om. Facit – det har inte hänt något, snarare är det så att utvecklingen går åt motsatt håll.

Att man misslyckas med något det kan jag acceptera för inget går snörrätt i politiken, men att man sysslar med folkförförelse det kommer jag aldrig att acceptera, och det var just folkförförelse som den borgerliga kartellen sysselsatte sig med för två år sedan och vi ser nu resultatet.

Jag och andra påpekade detta och krävde av kartellen att den skulle redovisa sin finansiering av investeringar på många hundra miljoner och tiotals miljoner i ökade driftskostnader, men inget av detta kom fram vare sig i media eller i de debatter där vi i dåvarande majoritet försökte föra en ansvarsfull politik och få stöd för våra krav på ärlighet i valrörelsen och i lokalpolitiken.

Nu kommer historien i kapp dem som tror att lokalpolitiken är en ofinansierad löfteskarusell.

Sven-Åke Thoresen (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons