Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ideellt arbete

Vi har jobbat ideellt med att bygga barnhem och utdelat kläder och mat till människor som lever i misär och fattigdom. När man ser behovet och glädjen när vi kommer till dem, då får man inspiration att fortsätta.

Annons

Det känns mycket tungt, när vi får en beskyllning som till exempel "de tar betalt". Vi har inga pengar när vi samlar in kläder, skor, sjuksängar och utrustning och kör dem till vårt lager i Norstadepån i Hudiksvall. Vi gör detta gratis och jobbar ideellt.

Det som kostar är frakten från Hudiksvall till mottagarländerna till exempel Vitryssland, Rumänien, Ryssland och Lettland. Därför ber vi om fraktbidrag med 40 kronor per säck och 20 kronor per bananlåda. Det är tur att många betalar mer för sin säck så det finns medel till att hämta och skicka sjukvårdsutrustning till dessa länder.

Vi är många som jobbar ideellt med detta och vi är tacksamma för er alla som vill hjälpa oss att kunna hjälpa andra. Det är nu ett stort upprop på kläder och skor, 120 kubik till Vitryssland, 60 kubik till Ryssland, 40 kubik till Lettland.

Enligt SFI:s stadgar måste minst 75 procent av insamlade medel nå mottagaren. HTLI har vidarebefordrat 95 procent av insamlade medel de senaste åren, vilket är bland det högsta i landet. 5 procent är omkostnader för distribution i mottagarländerna.

Inga-Britt och Berndt Berggren

Korskorgen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons