Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I strid mot grundlagen

I en tvist ska alla fakta upp på bordet och båda sidor ha rätt att försvara sig innan dom faller. Visst är det en svindlande hemsk tanke om våra politiker struntar i dessa självklarheter!?

Annons

I Ljusnan (3/10) säger kommunalrådet Olle Nilsson-Sträng (S) att "Vi har ingen anledning att politiskt ta upp ett gräl på tjänstemannanivå, när det gäller redovisningen av gatuchefen Ylva Jedebäck Lindbergs syn på felaktigheter som redogjorts av kommunchef Leopold Stoltz i kommunstyrelsen". Om kommunalrådet är korrekt citerad i tidningen så innebär det att han inte är intresserad av att få fram fakta och sanning till de beslut som tas i kommunstyrelsen. Är det för att sanningen inte stämmer överens med hans egen vilja? Är det bara kommunalrådets egen sanning som ska fram?

Det här är ett grovt övertramp på en kommunanställds rättssäkerhet och helt emot Sveriges grundlagsstiftning. I en tvist ska alla fakta upp på bordet och båda sidor ha rätt att försvara sig innan dom faller. Visst är det en svindlande hemsk tanke om våra politiker struntar i dessa självklarheter!?

Lätt val 2010

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons