Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I morgon kan det vara du...

Till dig som är frisk, i dag eller i morgon kan du vara den som får uppleva speciella skatteregler, utan ersättningar, granskande blickar och tvivlande medmänniskor.

Annons

Alla europeer kan detta år minnas tillbaka på en människoförföljelse som slutade i en enorm katastrof för enskilda människor, för dessa människor skrevs det speciella lagar och regler att följa, deras ägodelar togs ifrån dem, de blev förföljda och till slut placerade i koncentrationsläger.

Kan något liknande hända i dag i Europa! Svaret är enkelt, det pågår just nu i Sverige. Sjuka och trafikskadade som undertecknad har pratat med, kan jämföra den tiden med det som händer dem i dag.

Det som vi alla betalar in på skattsedeln är en försäkring som nu förvandlas till bidrag av våra styrande politiker. Ordet bidrag har utnyttjats i propaganda mot människor med problem och fått de friska att tvivla på de sjuka/skadade, därmed har ett förtryck av människor uppstått, de sjuka och drabbade gömmer sig och är rädda.

Lagar och regler, vad är lika? Sjuka/skadade betalar extra mycket i skatt (=förtryck). Regler görs om utan eftertanke på de problem som kommer de drabbade till nackdel. De drabbade som nu slängs ut till en oviss framtid, har ofta byggt upp ett socialt nätverk och äger kanske hus med mera. Innan de kan få nytta av socialbidraget måste det, de byggt upp först avvecklas. Är detta ett rättvist samhälle?

Vad har då våra politiker för syn, på handikappade och sjuka människor? Två stora politiker uttryckte sig på följande sätt ”Alla människor kan stå i ett vändkors” en annan sa ”man blir inte friskare av att få en massa pengar”. De finns fler utlåtanden som visar att medkänslan för de skadade/sjuka är mycket låg.

2007 sa Christina Husmark-Persson i Svenska Dagbladet ”De nya skärpta riktlinjerna för sjukskrivningar ska bidra till att betala regeringens skattesänkningar”. Per Odmark gick ännu längre och sa ”Så vitt jag vet finns det inget annat land som har så extremt stränga regler. Nu tillämpas reglerna också strängare och fler kommer att bli utförsäkrade”.

Våra politiker visar med dessa ord ett människoförakt utan like.

Till dig som är frisk, i dag eller i morgon kan du vara den som får uppleva speciella skatteregler, utan ersättningar, granskande blickar och tvivlande medmänniskor.

Även försäkringsbolagen klappar händerna i takt med de styrande, snart kommer vi att se att Trafikskadelagen luckras upp, anser försäkringskassan att skadade människor som tidigare innehaft någon form av pension eller annan ersättning ska stå till arbetsmarknadens förfogande, varför skall då försäkringsbolagen betala?

Den som är drabbad vet hur viktigt det är med ett skyddsnät. Därmed är det nödvändigt att vi alla betalar skatt. Skattesänkningarna är enbart av ondo för de drabbade, men till glädje för friska, men kan alla vara friska hela livet?!

Nej, ställ dig upp, skriv och klaga till tidningar och politiker samt fackförbund.

Kjell Bergström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons