Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I höst har vi chansen, pensionärer

Efter att tittat på tv och "partiledardebatten" i söndagskväll har det klarnat en hel del för mig. Mycket har man ju listat ut tidigare, men nu har det blivit helt klart hur Alliansen har jobbat i drygt tre år.

Annons

Efter att tittat på tv och "partiledardebatten" i söndagskväll har det klarnat en hel del för mig. Mycket har man ju listat ut tidigare, men nu har det blivit helt klart hur Alliansen har jobbat i drygt tre år. Det slog mig med en utomordentlig tydlighet att alliansen har jobbat i en så kallad idé- och experimentverkstad. Helt utan att ha den ringaste aning om hur verkligheten ser ut, har idéer kläckts och javisst, så gör vi. På det viset tycks det ha pågått. Så har idén sjösatts, helt utan att följderna har beaktats.

Jag tänker närmast på den geniala idén med sjukskrivna med svåra sjukdomar, som plötsligt stod utanför försäkringskassan. De skulle ju ställa sig till arbetsförmedlingens förfogande och utredas ifall de kunde göra något sorts jobb.

En cancersjuk kvinna hann ta sitt liv. Då vaknade regeringen som fick ändra på den idiotiska bestämmelsen. Det var precis ett liv för mycket.

Hur många liv till ska offras på grund av alla andra egendomliga saker, som den senaste tiden fabricerats i lekstugan (läs kanslihuset). Det var intressant att lyssna till alliansens bortförklaringar med att skylla på den tidigare V-regeringens fel att alliansens, ej så väl genomtänkta beslut, kapsejsat.

Jag tänker även på de ökade klyftorna som uppkommit mellan låg- och medelinkomsttagare och oss pensionärer, genom att minska jobbskatten samtidigt sänka pensionen, som fortfarande beskattas felaktigt.

I debatten kunde även vi höra den rörande enigheten att pensionärsskatten skulle justeras, men när och hur sades ej skvatt. Det lät på de fyras gäng som om skatten redan var fixad. Jag hoppas att Sveriges pensionärer såg och hörde debatten och inser vilken fara vi är för alliansens "liv" efter valet i höst.

Rune Eriksson, Säter, Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons