Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I ett fängelse av tvång och stress

/
  • Ständig ångest över att skolan börjar igen! skriver insändaren.

Jag är en 14-årig flicka som är full med ångest och panik, på grund av att skolstarten närmar sig, skriver signaturen Äventyraren.

Annons

Jag vet inte hur folk kommer att reagera när de läser den här insändaren, men jag hoppas de har förståelse och förstår till punkt och pricka och hur jag känner. Jag har aldrig gillat skolan. Det onda ögat till mig själv och till skolan har alltid funnits där. Mina tankar mal ständigt inom mig: "Jag kan ingenting, jag kan ingenting!"

Varje termin är inte för mig en tid då jag lär mig saker, det är en tid i konstant fängelse av tvång och stress. Resultaten har blivit frånvaro och magkatarr. Ska det vara så här? Ni som känner igen mig, trodde ni det om mig?

Denna skolångest har varken med familjen, släkten eller någonting med fritiden att göra. Och det betyder inte heller att det endast är min skola det är fel på. Jag gillar ingen skola, och ett skolbyte är inget bra alternativ. Och det vill jag att ni ska veta! 

Jag har länge strävat efter frihet, och har tänkt fortsätta att göra det. Frihet för mig är tågresor. Då släpper jag allt, och kan vara mig själv. Ingen tvingar mig till något jag inte kan, ingen som kan missförstå mig finns där.

Sedan lång tid tillbaka har jag åkt på äventyr lite överallt i Sverige, för att följa en popgrupp. 36:e gången var det jag träffade dem senast, i Falköping. Man kan ständigt höra hur folk pratar, men det vill jag att ni slutar med. Resor är min frihet, och jag älskar att bara vara mig själv – för alltid. Alla dessa tankar på skolan trycker ner mig mer och mer. Det känns som att jag bara måste lära mig en massa saker som jag inte behöver kunna. Skriva är det jag kan, och det är vad jag vill. 

Ångest, ångest, ångest! Ständig ångest över att skolan börjar igen! 

Äventyraren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons