Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyfs och hygien vid förkylning

Även om du inte har svininfluensa uppskattas det av dina arbetskamrater och andra i din omgivning om du inte hostar, nyser och snyter dig var och hur som helst.

Annons

Nu har de flesta återvänt till sina arbetsplatser, barnen har börjat förskola och skola efter välbehövligt sommarlov. Nu kommer även förkylningar att börja florera då vi människor umgås i nära grupper igen.

Nu när rädslan för svininfluensan härjar i världen, informeras det i tidningar, tv och på arbetsplatser hur vi ska förhålla oss vid förkylning. Men även om du inte har svininfluensa uppskattas det av dina arbetskamrater och andra i din omgivning om du inte hostar, nyser och snyter dig var och hur som helst.

Enkla förhållningssätt är att du nyser och hostar i armvecket, vänder dig bort när du snyter dig (eller allra helst och trevligast för alla – gå på toaletten och snyt dig) och tvätta händerna när du snutit dig! För om du inte gör det, utan stoppar papperet i fickan för att därefter ta på dörrhandtag, ta någon i hand etc. så sprider du smitta vidare.

Under tiden du är förkyld är det hänsynsfullt om du försöker sitta lite på sidan om i lunchrummet i stället för mitt i och hostar och nyser där vi andra sitter och äter/fikar. Det upplevs nonchalant mot människor i närheten att inte visa hänsyn när man är förkyld, andra vill inte bli smittade. Vi ska ha en viss mängd bakterier/baciller för att bygga upp vårt immunförsvar, men vanlig hyfs och hygien vid förkylning uppskattas av alla.

Arbetskamraten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons