Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ser rovdjursarbete ut?

Hans Jonsson försöker vinna jägarnas röster genom att både lyfta fram och i synnerhet överlyfta Centerpartiets betydelse i rovdjursfrågan (2/9).

Annons

 Under en period satt jag med på nationell nivå och diskuterade hur man skulle arbeta med dessa frågor i framtiden. Som jag minns fanns det en ganska stor samstämmighet mellan de flesta partier om att vissa beslut borde föras ner mer lokalt. Därför är det lite löjeväckande att Centern vill ta åt sig äran för ett beslut som flera partier stod för.

En licensjakt eller kontrollerad avskjutning av delar av vargstammen när antalet tål det har inte heller varit en enbart centerfråga. Däremot kan man ju fundera på om den första lagliga vargjakten fick det resultat som många önskade. Centerpartiets minister Andreas Carlgren har nu på förslag att plantera ut ett 50-tal vargar på några års sikt huvudsakligen i Gävleborgs län. Är det en centerpartistisk vargpolitik?

För övrigt har jag en fråga till kommunalrådet Hans Jonsson. Att vargen inte får utrotas har EU slagit fast, antalet rovdjur bestämmer staten, jakten beslutas av länsstyrelsen, men vad gör Centern i Ovanåker åt det faktum att kommunen har många rovdjur i skogarna? Hur hjälper vi människor som känner rädsla inför detta och hur lyssnar vi på dem som ser rovdjuren som en tillgång i naturupplevelsen? Att arbeta för att förändra lagar är ett riksdagsuppdrag och påverka inför framtiden kan och ska man alltid göra, men strategin för det kommunala ansvarsområde som är ditt, Hans Jonsson, hur ser den ut?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons