Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur långt sträcker sig framtiden?

Om så där 50 år är Södra Norrlandsregionen en oas, där ung som gammal vill bo, menar insändaren.

Annons

Framtiden är svår att förutspå men hur långt sträcker sig den? Längre än en politikers mandatperiod eller kanske 15 år? Betänk då att de barn som föds i dag har hyfsade förutsättningar att få uppleva nästa sekelskifte. Går man som jämförelse 85 år bakåt i tiden .är det fantasilöst att basera storregionerna på dagens samhällsstruktur.

I Oksanens ledare (HT 14/12) framhålls universitetssjukhusens belägenhet och reseavstånden till dessa som avgörande för valet av storregion. Samma tycks gälla för Västernorrlands politiker. Varför inte satsa på ett universitetssjukhus i Sundsvall? Vilken byråkratisk regel påbjuder att medborgare inte kan hänvisas till lämpligt sjukhus oavsett regiongränser?

Politikerna i Region Gävleborg förordar en sydlig storregion. Argument som att tillväxtsmotorerna finns söderut och pendlingsmöjligheterna är goda framhålls. Detta är inget annat än att vika ner sig för storebror. Stockholmsregionen växer så det knakar. Nya bostadsområden planeras för än 50 000, än 70 000 invånare, nya tunnelbanelinjer och tvärlinjer grävs. Jag missunnar verkligen inte gästrikarna deras önskan att trängas på tåg och tunnelbanor men får inga positiva vibbar för kommande generationer i Hälsingland.

Gräv där du står! Inget är omöjligt om den rätta viljan, fantasin och handlingskraften finns. Om så där 50 år är Södra Norrlandsregionen en oas, där ung som gammal vill bo.

S-E P

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons