Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur långt får media gå?

Svar till Sven-Åke Thoresen med flera (20/1).

Annons

Er insändare Hot mot politiker hotar demokratin 2012 var en av de mest innehållslösa och intetsägande insändare som hittills skickats in av Sven-Åke Thoresen med anhang.

Det enda den innehåller är en orgie av plattityder och självklarheter. Det enda som skulle kunna ha varit intressant utelämnas helt. Varför presenteras inga relevanta fakta? Om man har intresse av att belysa att hot och våld mot politiker ökar, bör man väl presentera fakta som styrker detta? Och när man har kommit så långt bör man kanske dra ett par relevanta slutsatser och sedan komma med förslag på åtgärder?

Jag gissar att samtliga läsare är överens om att hot och våld mot förtroendevalda inte får förekomma och aldrig får accepteras. Varför slå fast något som är självklart? Handlar det bara om att rättfärdiga att det över huvud taget finns en demokratiberedning inom SKL? Ett sätt att visa att ni har gjort er förtjänta av studieresor och de dags- och årsarvoden som ni erhåller? Det är ju inte första gången det publiceras platta insändare från herr Thoresen och den beredning eller det utskott som han för närvarande sitter i.

Säkerligen ovetandes råkar dock Thoresen snudda vid något som faktiskt är intressant och relevant: Medias granskning av förtroendevalda. Hur långt får den gå och vilka krav kan skäligen ställas på en förtroendevald? Många av oss har redan, genom att leva livet, diskvalificerat sig från att engagera sig politiskt. Många skulle nog inte klara den granskning som förtroendevalda utsätts för. Och däri ligger väl ett relevant hot mot demokratin. Om folket inte har möjlighet att företräda sig själva, vem ska då göra det? Vart borde gränsen för medias granskning gå? Men det är väl för mycket begärt att önska en dylik debatt?

Nä du, Thoresen, släpp mazarinen och ta dina uppgifter på allvar.

David

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons