Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kortsiktigt får man tänka?

Med den skolpolitik och omsorgspolitik som förs i Hudiksvalls kommun så tycker inte jag att det är speciellt konstigt att barnfamiljer flyr Hudiksvall. Man kan undra hur pass kortsiktiga beslut man får fatta när det gäller våra barn?

Annons

Min sons dagis ska läggas ned, och jag reflekterar över hur den omsorgstjänst jag köpt av kommunen har fungerat. Det är en smått osannolik historia.

Vår första dagisplats blev i en lägenhet i ett hyreshus, min son var ett och ett halvt år gammal och skulle nästan för första gången vara ifrån sina föräldrar. Som förstagångsföräldrar hade vi inget att jämföra med, så vi lämnade vår son i en lägenhet med en asfalterad plätt som utomhusmiljö, och en balkong som barnen fick vara på.

Med en klump i magen lämnade vi honom där, tills kommunen insåg att detta dagis inte var bra för något barn så de lade ner och vi blev anvisade till ett annat dagis. För mig som inte kör bil tog det ibland ett par timmar att med buss ta sig från jobb och dagis och hem.

Till stor lycka från vår sida öppnar kommunen ett dagis på Mo skola och äntligen kände vi att vi hittat hem! De byggde till, renoverade och barnen strömmade till. Nu ska vårt dagis,efter att ha fått finnas i dryga två år, läggas ned, och våra barn flyttas.

Man talar från verksamhetsledare och politiker håll om prognoser och vikande barnkullar men borde de inte snart inse att de prognoser som det byggs och rivs efter inte håller? Att deras försök att spara i långa loppet kostar massor av skattepengar. För att inte tala om priset som vi föräldrar och barn betalar i form av otrygghet, besvikelse och ilska.

Med den skolpolitik och omsorgspolitik som förs i Hudiksvalls kommun så tycker inte jag att det är speciellt konstigt att barnfamiljer flyr Hudiksvall. Man kan undra hur pass kortsiktiga beslut man får fatta när det gäller våra barn? Hela den här nedläggningen av Mo skola och nu Mosippan är pinsamt och otroligt dåligt skött!

Marina Burman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons