Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan Ljusdal komma framåt?

Hur ska vi i Ljusdals kommun utvecklas när i stort sett alla idéer om översyn av olika verksamheter stoppas på grund av ideologiska skäl?

Annons

Detta hände nu senast vid omsorgsnämndens sammanträde (19/4) där en motion från Helena Brink stoppades. Motionen gällde en förstudie (det gäller inte ett beslut om ett införande) ”att se över möjligheten till en ökad valfrihet att kunna välja olika boendeformer inom äldreomsorgen". Den motionen stoppades.

Det gjordes en sådan grundlig översyn av hemtjänsten 2007–2008 som gav ett mycket positivt resultat innan valfriheten infördes inom detta verksamhetsområde.

Vi kan konstatera att valfriheten inom hemtjänsten har fungerat mycket bra och de kunder som valt andra utförare är mycket nöjda.

Tycker det är sorgligt att majoriteten nu motarbetar allt som kommer från ”fel sida” och som kan utmynna i någon form av konkurrensutsättning av den egna verksamheten även om det skulle visa sig vara till kommunens (koncernens) bästa.

Tycker att man ska ha bättre argument än vad Marcus Evensson har då han hänvisar till ideologiska skäl.

Det stämmer att det kan vara svårt att jämföra hemtjänst och äldreboende, men det var ju detta vi ville att det skulle göras en översyn av.

Tommy Olsson (C)

Maud Jonsson (FP)

Marie Louise Hellström (M)

Ulf Hansson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons