Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan allt gå så snett?

Kan inte hålla käften längre!

Annons

Den 20/12 2011 skulle ha blivit en glädjens dag för vår släkt. En liten kille skulle komma ut till oss. Med akutkejsarsnitt föddes han, men på grund av "misstag" (som tidningarna kallar det) gick inte pojkens liv att räddas.

Ett större helvete än att bara förlora sin son började för föräldrarna. Från försäkringskassan fick de först papper om att deras andra son var död. Det misstaget kan vi förstå då han fyller år samma dag som lillebror föddes/dog. Sedan får familjen bråka med kassan för att det blir bara fler och fler fel. Fel summor pengar betalas ut eller betalas inte alls ut. Fler än 16 telefonsamtal till försäkringskassan och de hävdar att det är den mänskliga faktorn som gör att det blir fel.

Som om inte föräldrarna har nog med sin sorg måste de alltså bråka med myndigheter i sin sorg.

Tiden för pojkens begravning "himmelska födelsedag" närmar sig. Och föräldrarna får åka till Hudiksvall för att själva frakta kistan med sonen till den kyrka där han ska begravas.

Två månader efter den tragiska dagen får de samtal från kassan om att det kanske skulle underlätta om de åkte taxi till jobbet! Alternativt att de byter arbetsuppgifter.

Vid förnyelse av sjukskrivningen får man höra av läkaren att man ska ta sig samman och komma över det.

Och pricken över i i denna berättelse är att de själva får veta orsaken av deras sons död genom tidningarna, för de som sköter utredningen har inte "hunnit" meddela föräldrarna. (Men tidningarna hinner få veta?). Dessutom har inte tidningarna rätta uppgifterna heller.

Det var vid Hudiksvalls BB pojken föddes och detta är anmält och utredning pågår.

Det jag ovan skrivit är bara några av de "misstag" som dessa människor blivit utsatta för.

Kontakter vid försäkringskassa och (Ljusdals) läkarvård har inte visat den familjen någon som helst förståelse eller medmänsklighet.

Jag kan inte förstå hur något av detta kan hända – allt är en mardröm från början till slut.

Och jag tvekar starkt på att föda vårt barn på Hudiksvalls BB!

Svägerskan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons