Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvall en döende stad

I tidningen går att läsa att Hudiksvalls sjukhus ska beskäras. Förlossning, BB, kvinnokliniken ska bort. Många kvinnor i fertil ålder kommer säkert att flytta härifrån för vem vill åka 20 mil för att föda?

Annons

I tidningen (30/4) går att läsa att Hudiksvalls sjukhus ska beskäras. Förlossning, BB, kvinnokliniken ska bort. Många kvinnor i fertil ålder kommer säkert att flytta härifrån för vem vill åka 20 mil för att föda och varför ska BB flyttas till Gävle? Är det bättre att det sjukhuset byggs om när Hudiksvall har ett som fungerar bra?

Folk flyttar härifrån, det blir färre födslar här. Om 5–6 år är det för små barnkullar, då är det skolornas tur att avvecklas samt affärer och serviceanläggningar. Baktanken kan ni väl vara ärliga och redovisa.

Industrin kommer att flytta eller lägga ner för det är väl tack vare ett fungerande sjukhus som de har etablerat sig här. Vem med ansvar vill lägga en tung industri här då det är risk för arbetarna dagligen att med skador forslas i en ambulans till Gävle. Är utveckling för Hälsingland detsamma som avveckling? Sedan är det väl fritt fram för brytning av malm och nergrävning av kärnkraftavfall?

Landstinget har överlevt sig själv och bör skrotas. Länsstyrelsen kan väl vara huvudman för sjukvården men anställ för Guds skull inte nuvarande landstingsanställda potentater.

S. Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons