Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvall drivs mot avgrunden

I en djupt okunnig debattartikel, präglad av viss desperation, så försöker den borgerliga kommunledningen i Hudiksvall (20/4) skylla sina tillkortakommanden vad gäller ekonomisk kontroll och styrning på den tidigare majoriteten.

Annons

I en djupt okunnig debattartikel, präglad av viss desperation, så försöker den borgerliga kommunledningen i Hudiksvall (20/4) skylla sina tillkortakommanden vad gäller ekonomisk kontroll och styrning på den tidigare majoriteten. Pinsamt tycker jag.

De skriver att vi har haft en ekonomi i fritt fall i 14 år i kommunen, en ren lögn. Hudiksvall har tvärtom varit uppmärksammat i Sverige för den ordning och reda vi haft i kommunen under den tid då jag var kommunstyrelsens ordförande. Problemet för sittande borgerlig kartell är snarare det att framför allt Moderaterna och Kristdemokraterna satte sig på läktaren under en lång följd av år och inte deltog i den budgeteringsprocess som vi bedrev. Hånfulla kommentarer och ofinansierade förslag haglade över S- och V-majoriteten när vi försökte att få en budget i balans och en fungerande verksamhet i kommunen.

Denna brist på ansvar ger nu resultat när Moderaterna själva sitter vid makten. Det är klart att ekonomin behandlas lättsinnigt av politiker som fått lära sig att det inte finns några begränsningar i den kommunala ekonomin.

Jag har listor med förslag från den borgerliga kartellen som de la under tiden i opposition som innebär 30–50 miljoner i ökade driftskostnader utan finansiering. Lägg därtill alla svulstiga vallöften som de fyra borgerliga gav 2010 som innebar investeringar på cirka 500 miljoner utan driftstäckning. Fria parkeringar kostar ett antal miljoner med mera. Inte är det konstigt att likviditeten rasar, tur nu att Mikael Löthstam och Daniel Pettersson inte sätter sig på läktaren utan ser till kommunens bästa. Så borde Moderaterna och andra ha gjort under sin tid i opposition också så kanske man hade haft tillräckliga kunskaper för att styra kommunen rätt inte som i dag mot avgrunden.

Sven-Åke Thoresen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons