Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudik har en vinnande modell!

Stefan Segerbrand svarade (23/1) på min kommentar av hans, vad jag tycker, helt okritiska stöd för ett externt handelscentrum i Medskog.

Annons

Han tycker inte Hudiksvall har en vinnande modell och hävdar att invånarantalet sjunkit och att företag fått minska antalet anställda. Några har till och med lagt ner. Invånarantalet har sjunkit i så gott som alla landsbygdskommuner, men i Hudiksvall har den ökat, om än lite och det har nog bara varit i staden. Vi har en pågående industriomställning där verkstadsindustrin, som varit stor i Hudik, flyttar utomlands. Trots det stannar folk kvar – och även flyttar till Hudiksvall, vilket jag menar beror på vår vinnande modell! Jämför med kommuner i liknande situation och storlek!

Stefan betror tydligen inte den speciellt gjorda handelsutredningen och kommunens handlare, inte heller pensionärs- och miljöorganisationer eller länsstyrelsen. Inte heller andra organisationer utan eget ekonomiskt intresse i saken, som till exempel Omställning Hudiksvall, som också gjort en omfattande sammanställning av för- och nackdelar. Att inte ta åt sig av alla dessa erfarenheter, farhågor och åsikter är verkligen att gå fram med skygglappar.

Antagligen har Stefan inte heller läst, eller tagit åt sig, de utredningar som gjorts från andra kommuner.

Modellen med externa handelscentra är en modell från 50-talet i USA och 60-talet i vårt land, så det finns mycket erfarenheter av den – och det är nästan inget som talar för att den skulle ge förbättringar på något sätt för oss – bara ge säkra försämringar! De partier som, utan att ha nämnt det före senaste valet, gör så stora förändringar till det sämre för Hudiksvall tar på sig ett mycket stort ansvar. Demokratin fordrar att vi till exempel har en folkomröstning valet 2014.

Roph har en bra lösning inom nuvarande plan som ger arbeten och fler besökare. Ta av skygglapparna och ändra den inte! Var med i stället och utveckla en levande bygd och stad.

JT Danielsson, miljöpartist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons