Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hu så kallt i badet

Jag har vid flera tillfällen besökt badhuset i Bollnäs. Tyvärr är det kallt i både damernas duschar och i lilla bassängen. Barnen har blivit nedkylda redan innan de kommit ner i vattnet.

Annons

Jag har vid flera tillfällen besökt badhuset i Bollnäs. Tyvärr är det kallt i både damernas duschar och i lilla bassängen.

Barnen har blivit nedkylda redan innan de kommit ner i vattnet. De lite mindre barnen, som är för stora för plaskdammen kan inte ens leka sig varma. Mina barn, som för övrigt älskar att bada, vill över huvud taget inte längre åka till badhuset. På fråga till personalen om varför de har så kallt fick jag till svar att de som tävling/träningssimmar inte kan träna i varmare vatten och att båda poolerna har samma uppvärmningssystem. Jag trodde att badhuset var till för hela befolkningen, inte bara den lilla skara som tävlings/träningsimmar. Jag undrar nu om detta kommer att åtgärdas i den nu pågående renovering av badhuset eller ska vi vända oss till andra badhus för att lära våra barn att simma?

Lotta

 

Fritidschefen svarar: Bollnäs kommuns simhallar har ett inriktningsmål, politiskt beslut, som säger att badvattentemperaturen ska hålla 28 grader och anledningen till att temperaturen är satt till detta gradtal är dels ekonomiska motiv samt att varmare vatten medför ökad kemikalieförbrukning.

Personalen har informerat dig helt fel, eftersom vi inte har satt temperaturen utifrån simmarnas önskemål.

Tilläggas bör att vi de senaste veckorna haft tekniska problem med ventilation och vatten vilket påverkat temperaturen i luft och vatten. Detta är åtgärdat den 20 oktober.

I den plan som tagits fram av fritidsenheten gällande en planerad utbyggnad för Bollnäs sporthalls simhall, är det tänkt att lilla bassängen ska kompletteras med separat uppvärmning och en höj/sänkbar botten. På detta sätt kan simhallens lilla bassäng erbjuda en högre badvattentemperatur.

Om du och dina barn eftersöker en bassäng med högre temperatur kan vi rekommendera simhallen i Arbrå som tillhandahåller 32 grader i den lilla undervisningsbassängen.

Hansa Näsman

fritidschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons