Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på maktskifte

Signaturen Aldrig mer en röst på S kom med en kommentar som kan tyckas dum (HT 5/8). Det är ingen nyhet att vindkraftverk består av liksom en stor pinne som snurror sitter på, och således inte behöver så mycket plats att stå på.

Annons

Men jag kan avslöja (!) att ofta sträcker sig verken hundratals meter över trädtoppar, och att de dessutom brukar stå på mark som ligger högt. När propellerblad fraktades på E 4 förbi Iggesund, kunde man bli fundersam över vilka storlekar det handlar om. Inte roligt.

Så ditt argument kan tyckas totalt ovidkommande. Du glömde nog säkerhetsavståndet på en kilometers radie också, kanske in på de stora fina myrmarker som ligger i området.

Eventuella verk kommer att vara synliga från flera hundra procent av området, eller tusentals. Kanske får man fortsätta lägga nollor på det, natt som dag.

Jag vill tacka inlägg om solenergi och bioenergi (träd/sly). Det är kommunledningen som bestämmer lite om hur vår kommun ska se ut. Vill vi ha solenergi och ökad användning av kraftvärme/bioenergi, som Lars-Åke Nordström skrev (HT 11/8), så kan det beslutas så, vilket skickar signaler till regering och näringsliv. Regeringen kan då välja att satsa på det spåret i stället. Vi måste inte sätta upp ett enda vindkraftverk.

Jag hoppas på maktskifte i kommunen vid nästa mandatperiod, om ledningen för MP håller i sig (helst tidigare).

Jag tycker Thoresen verkar relativt sansad i detta och han har kanske bra koll på vad folk i berörd bygd tycker, då han verkar ha anknytning dit. Men eventuella verk kommer tydligen att kunna ses från Delsbo- och Friggesundsområdena också.

För att inte tala om alla turister som kommer till bygden och värdesätter gammal kulturbygd, och stilla, relativt oförstörd natur och landskap.

Ingen nolla, tack

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons