Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holm fixerad vid stationens läge

Ni alla politiker som fattat detta vansinniga beslut, tänk till en gång till, gör om och fatta rätta beslut med dubbelspåren utanför stan, skriver Janne Ström i en replik till Jonas Holm (M).

Annons

Läser med förvåning och bestörtning Jonas Holms (M) insändare (20/7). Han och hans gelikar är helt fixerade vid ett enda argument, nämligen att behålla det centrala stationsläget.

Han undviker att nämna, som han säkert också vet, att de allra flesta här i Hudiksvall vill att järnvägen ska flyttas väster om centrum. Han undviker även att nämna att det tilltänkta nya stationsläget vid Furulund ligger på ungefär samma avstånd från centrum, som det nuvarande stationsläget, fast åt andra hållet. Sjukhuset t ex skulle få närmare till den nya stationen. Kommunhuset där alla politiker och tjänstemän sitter skulle däremot få några hundra meter längre. Är det möjligen det som är den stora drivkraften?

Det framgår tydligt att Holm inte har förmågan att läsa av folkopinionen. Det skulle vara en katastrof och ett brott mot vår stad med konsekvenser långt in i framtiden om man genomför att lägga dubbelspåren genom centrum.

Alla Jonas Holms argument han fått från KTH, DAR och statsarkitekten från Göteborg, med flera, håller ju inte, då det nya stationsläget i Hudiksvall är på samma avstånd som det gamla, men den gode Jonas glömde förmodligen att nämna detta.

Ni alla politiker som fattat detta vansinniga beslut, tänk till en gång till, gör om och fatta rätta beslut med dubbelspåren utanför stan.

Janne Ström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons