Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjd pension till fel grupp

Om det finns pengar till höjning av pensionerna så bör dessa delas ut till dem som får minst pension. Det är svårt att förstå att de som tjänat mest och alltså har de högsta pensionerna skulle behöva ha mera för att klara sig.

Annons

Det har kommit ett förslag om höjt tak på pensionerna. Om det finns pengar till höjning av pensionerna så bör dessa delas ut till dem som får minst pension. Det är svårt att förstå att de som tjänat mest och alltså har de högsta pensionerna skulle behöva ha mera för att klara sig.

Jag skulle vilja se en tabell över pensionerna 2010 som visar antalet pensionärer, pensionsbeloppet, skatten, pensionen man får ut och kostnaden för varje grupp i hela landet. Detta uppdelat på varje tusental kronor i månaden, från 8 000 till 9 000, 9 000 till 10 000 och så vidare. Det vore intressant att se fördelningen av antalet pensionärer och kostnaderna i de olika grupperna.

En ökning till dem som har låg pension skulle ge utslag i ökad omsättning i handeln, vilket troligen inte är fallet om man höjer de högsta pensionerna.

Om man vill göra allvar av talet om jämlikhet och rättvisa skulle väl ensamstående ha högre pension än sammanboende eftersom deras kostnader per person är högre. Det skulle lätt kunna ordnas med ett extra avdrag.

En grupp som har det mycket bekymmersamt är ensamstående mödrar med barn. Det måste vara möjligt att förbättra deras situation.

Elis Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons