Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höj taket i politiken!

Centerpartiet utmanar övriga politiker. Som det ser ut just nu gillar inte vi centerpartister det politiska läget i Bollnäs. Alltför ofta kommer sakfrågor i skymundan.

Annons

Det syns genom att debattnivån emellanåt blir mycket låg. Fakta som presenteras av kompetenta tjänstemän får inte alltid full uppmärksamhet. Beslut försenas och beslut blir mindre kloka. Det vill vi i Centerpartiet ändra på och vi vill börja nu.

Det går inte att driva en kommun med önsketänkande. Verkligheten ser ut som den gör och vi ska inte förneka verkligheten. Realistiska ambitioner och målmedvetet arbete ska vi ägna oss åt. Vi behöver dra åt samma håll och inte göra allt för att motverka varandra. Vi vet att människorna i Bollnäs kommer att må bra då.

Vi centerpartister kommer att fortsätta diskutera sakligt utifrån att vi ska komma fram till beslut som är bra för Bollnäs. I varje politisk nivå kommer vi att utgå från fakta utan att tänka majoritet, opposition eller taktikröstning. Vi tar oss rätten att arbeta på detta fria sätt. Vi kommer att komma med egna förslag. Vi kommer att ta ställning till förslag som kommer från partier i majoritet. Vi kommer att ta ställning till förslag som kommer från partier i opposition.

Att arbeta på detta sätt tror vi kommer att göra debatten mer spännande. När inte allt är givet på förhand, när vi breddar tänkandet. Även om vi utgår från samma fakta kommer vi som individer och partier att komma till olika slutsatser. Så högt har vi i tak inom vårt eget parti. Så högt i tak vill vi ha mellan kommunens partier. Detta sätt att arbeta vill vi att ska smitta av sig till övriga politiker.

Centerpartigruppen

genom tillförordnade gruppledare Bengt-Olov Renöfält

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons