Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högerns retorik haltar

Högerns retorik haltar. Vi har hört hur de säger att fler jobb kommer med sänkta skatter. 25 000 undersköterskor, lärare, förskollärare och andra har fått lämna sina jobb.

Annons

En S-ledd regering vill ändra på det med ökade statsbidrag. Högern vill fortsätta att sänka skatterna motsvarande var tionde anställd i offentlig sektor. Vem ska lämna sitt jobb, vem är det som inte behövs? Är det läraren, förskolläraren eller är det undersköterskan?

Utanförskapet skulle minska med jobbskatteavdraget, så skulle människor kunna konsumera mer och hjulen snurra fortare. Pensionärerna förutsätts alltså inte konsumera? Vi vill utjämna skillnaden mellan lön och uppskjuten lön, för rättvisans skull.

I 80 procent av Sveriges kommuner har socialbidragen ökat, så har fler drivits ut i ett utanförskap. Det gör att det har blivit mindre pengar till välfärden.

Högern pratar om att värna välfärdens kärna. För mig ser det mer ut som ett äppelskrutt. Jag vill värna hela välfärden och se hela äpplet. Välfärden värnas med en S-ledd regering som ger oss möjlighet att anställa fler och tillsammans med företagen bygga konkurrenskraftig utbildning som gör människor anställningsbara, i Söderhamn, i Gävleborg och i Sverige!

Sven-Erik Lindestam, kommunalrådskandidat (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons