Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög tid för utvärdering av konstprojekt

/

Konstdebatten om utställningen Tomma rum fortsätter! Tidigare artiklar har varit införda 15/7, 23/7 och 30/7. I dag: Isa Sundberg och Ingrid Fallström bemöter Ann-Caroline Breigs och Tobias Liljedahls inlägg från 30 juli.

Annons

Intressanta möten och konstruktiva samtal mellan Tomma rums, TR, deltagare, ortsbefolkning och besökare har förekommit under sommaren enligt Ann-Caroline Breig och Tobias Liljedahl. Så lite som man från arrangörerna har bemödat sig om att nå ut till allmänheten, är uttalandet anmärkningsvärt. Man måste vara mycket aktiv om man vill veta vad som pågår och en flitig internetanvändare.

De affischer som varit uppsatta har till helt nyligen visat dagar men inte tider. Och på föreningen Konstkrafts, FK, hemsida har man kunnat läsa att gamla kraftstationen, GK, varit öppen mellan klockan 12 och 17, men enligt projektets deltagare är den upplysningen felaktig. När man far förbi GK är den stora porten oftast stängd. Ett meddelande med upplysning om öppettider borde vara uppsatt på porten samt en pil som visar till en dörr på kortsidan de gånger som den är öppen.

Men kontakterna och samtalen ska tydligen ske ute i samhället. Hur ska det gå till? Har varit ute på samhället åtskilliga gånger under sommaren, men aldrig stött på någon från TR att samtala med. Det här konceptet fungerar inte utan ett stort engagemang och information från deltagarna i projektet, men som det nu är får man en känsla av nonchalans och likgiltighet både vad gäller utställningar och kontakter med allmänheten.

Det mesta verkar vara tomt prat eller som vi påpekade i vårt första inlägg, kejsarens nya kläder. Slutligen: Att vid besöket på utställningen på GK fråga efter Breig är naturligt eftersom FK på sin hemsida står som värd för projektet och Breig är något av en frontfigur för föreningen. Och när FK som det i dag verkar har monopol på verksamheterna på GK och även i framtiden på kättingen är det hög tid för utvärdering och redovisning, i synnerhet som kommunala pengar satsas i arrangemangen.

Isa Sundberg

Ingrid Fallström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons