Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälp till att hindra magsjuka

Magsjuka härjar just nu på flera håll över hela landet. Jag uppmanar därför alla som är magsjuka: Stanna hemma i minst 48 timmar efter sista kräkningen/diarrén!

Annons

Magsjuka härjar just nu på flera håll över hela landet. Läste i förra veckan en insändare från en mamma som önskade bättre städning och förhållningssätt inom förskolan för att förhindra just epidemier av magsjuka.

Jag kan till viss del hålla med henne, god hygien är a och o i jakten på att hindra smitta, men det finns något som är av ännu större vikt. Studier visar att alla, barn och vuxna, är smittsamma minst 48 timmar efter den sista kräkningen eller diarrén. (Källa: Infektionskliniken Uppsala Akademiska sjukhus). Man bör alltså inte gå tillbaka till jobb, skola eller dagis bara för att man slutat kräkas eller känner sig lite piggare, du är fortfarande smittsam!

På vår förskola använder vi oss av 48-timmarsregeln, samt att personalen spritar handtag med mera varje morgon. De använder också förkläden och engångshandskar vid blöjbyten (bajsblöjor). Detta har resulterat i att vi förskonats från magsjukeepidemier sedan starten för två och ett halvt sedan.

Jag uppmanar därför alla som är magsjuka: Stanna hemma i minst 48 timmar efter sista kräkningen/diarrén!

En som precis tagit hand om tre magsjuka barn!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons