Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hemligt" bröllop går att ordna

Svar till Sofia Aspling (27/4).

De var ju synd att jag inte valde en av ”dina” kyrkor för då har ju detta aldrig inträffat. Jag har varit i kontakt med skattemyndigheten som rekommenderade mig att hitta på en lek för att få honom att skriva på (hindersprövningen).

Jobbar man verkligen så olika i församlingarna?

Annons

Denna ”risk” som du nämner kan jag absolut rekommendera. Jag, min familj och vänner har haft otroligt kul under tiden som det var hemligt. Folk har dragit sig för att träffa oss med risk för att försäga sig.

Jag pratade med Bjuråkers församling och bokade kyrkan 24/4. De skrattade åt mig och tyckte det var en otroligt rolig idé och önskade mig lycka till. De blev även tillsagda att ringa mig på mobilen för att risken att Lasse skulle svara skulle elimineras.

Prästen som jag ville skulle viga oss tog jag kontakt med och även han tyckte det här var en jättehäftig grej. Han skrattade och tyckte det var så coolt när jag och min syster träffade honom på ett införvigselmöte. Utan den blivande brudgummen alltså.

Summa summarum så går detta att ordna utan att en av parterna vet om något. Jag hade ju heller aldrig gjort en sådan här sak om inte vi talat om giftermål tidigare. Det här skulle inte ha kommit som en chock i den bemärkelsen, utan det var bara tillfället som sådant.

Till alla som vill göra något annorlunda, Allt går att ordna bara man väljer rätt församling som sköter sin tystnadsplikt.

På grund av församlingen blev mitt livs enda frieri med kombinerat bröllop förstört. Det här är en sak som jag aldrig kan få göra om.

När Lasse blev medveten om vad som skulle hända blev han otroligt besviken. Hans kommentar var: "Fatta vad flat ja skulle bli, men jag har absolut svarat ja".

Allt var klart, hindersprövning, samtal med präst, kyrka bokad, bil var beställd, lokal för fest och middag var ordnad.

Carola Ekbom snart Hedqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons