Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellre högre pris på svenskt kött

Kommentar till Elisabeth Swedman (23/1).
Dina grundfakta är fel därför blir ditt förslag inte bra. Du har helt missat att analysera hur köttet producerats.

Annons

Importerat kött är uteslutande kyl- eller frystransporterat hit. Ofta långa sträckor (Brasilien) och ibland även med flygtransport. Givetvis ger detta höga utsläpp och ett slöseri med energi.

Nötkreatur är som du kanske fick lära i grundskolan idisslare och kan därför äta foder som inte konkurrerar med människans mat till exempel hö, ensilage, bete, fodersäd, rapsmjöl (rest från oljetillverkning) med mera.

Slutsatsen blir då i stället att du ska välja kött som producerats lokalt och från djur som är uppfödda med foder som inte konkurrerar med människans matkonsumtion. På köpet får du då också en levande landsbygd och bra djurhållning. Och betala gärna ett högre pris i stället för högre moms så att djuruppfödning kan bedrivas också i Sverige.

Förresten varför inte pröva viltkött av älg, vildsvin med mera. Säljs i affärer på hösten. Miljöpåverkan nästan noll och helt naturlig uppfödning!

Gunnar Grenholm (C), Via

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons