Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellre 2,8 än 4,6 mil till skolan

I Nordanstig när elevantalet sjunker, ska man avveckla Backens högstadium och låta eleverna gå i Bergsjö centralskola. Bra beslut som är fattat, men då ska det protesteras på alla möjliga vis som vanligt med enkätundersökningar med mera.

Annons

Urbaniseringen slår hårt mot glesbygdskommunerna och invånarantalet sjunker, kommunledningen tvingas till alla möjliga besparingar.

Sådant är inte speciellt populärt, men vad annars göra? En skattehöjning upplevs inte heller trevligt. I Nordanstig när elevantalet sjunker, ska man avveckla Backens högstadium och låta eleverna gå i Bergsjö centralskola. Bra beslut som är fattat, men då ska det protesteras på alla möjliga vis som vanligt med enkätundersökningar med mera. Klart att en sådan undersökning ger ett missnöjesutfall, nästan alla intervjuade svarar naturligtvis så när man blir målgrupp för en försämring av något slag. Men sedan är verkligheten en helt annan. Det var lika livat när Artur Engbergsskolans högstadium i Hassela lades ner för ett antal år sedan. Hasselaeleverna åker numera 2,8 mil till Bergsjö, i längsta laget men en resa till Backens skola i Harmånger på 4,6 mil är oacceptabelt. Om ett högstadium måste bort så är väl Centralskolan ett givet val för konvertering till storhögstadium, mot Backens envånings barackby.

Framtidsrealist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons