Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hastighetssänkning en försämring av landsbygden: "Feg befolkning eller tandlösa politiker?"

/
  • Förslaget om sänkt hastighet på flera vägar i Hälsingland är en del av försämringen av landsbygden, menar Sören Molander.

Bland annat riksväg 84 kan få sänkt hastighet från 90 till 80 km enligt tidningen (30/3), konstaterar skribenten som inte imponeras av Trafikverkets förslag ur en landsbygdssynvinkel.

Annons

Hur långt kan det statliga förtrycket och förföljelsen av landsbygdens befolkning drivas innan någon i vår riksdag vågar yttrar ett sanningens ord om varför landet utanför Stockholm och i synnerhet Norrland avfolkas?

Bristande statliga återinvesteringar till den norrländska infrastrukturen leder ju självklart till att människor och samhällen inte längre kan fortleva och existera. Det statliga förtrycket har pågått i många årtionden och hela tiden accelererat för att nu under de sista två årtionden uppvisa facit och vådan av svårframkomliga vägar till hinder för mänskligt boende och industriell tillväxt.

Är det något annat än en feg undfallande befolkning eller en tandlös politisk representation som företräder Norrlandslänen i vår riksdag som är orsaken?

Ingalunda borde det vara så för problemet är att folkvald i riksdag och regering inte längre har kontrollen över landets gemensamma skattekaka utan det är Stockholm stad som självvåldligt disponerar rikets skattemedel till sin egen fabulösa konstgjorda tillväxt.

Tyst i de politiska leden, tyst i media?

Sören Molander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons