Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härliga Söderhamn?

Som relativt nyinflyttad till Söderhamn blir jag alltmer förundrad över attityderna och om jag tog rätt beslut när jag flyttade hit. Bara två exempel som jag nyligen har mött.

Annons

1. Affärernas öppettider. Hur kan affärsmännen tro att de ska ha en chans att vända trenden och få folk att handla i centrum om de inte har öppet när folk vill handla. Att inte ha öppet under söndagen när det strax är jul! Jag bara baxnar över oförmågan att inte förstå kundernas behov. Dessutom har vissa lördagsstängt under juni–augusti. För veckopendlare blir det därmed omöjligt att handla lokalt. Åtminstone i centrum.

2. Vissa politikers attityder. Läste om klimatvisionerna förra veckan. Enbart vegetarisk mat i skolan! För att spara utsläpp från korna eller vad? Dessutom föreslå att ersätta maskiner med hästar! Vad vill de? Vill de seriöst reducera välståndet till vad det var för hundra år sedan? Jag tror knappt det är sant och ändå är den politiska representanten en av dem som styr vår kommun. Jag bara baxnar.

Vad är det för ett samhälle jag flyttat till? Inte undra på att utvecklingen släpar efter och att det blivit en utflyttningskommun. Det känns som jag kommit till en kommun som passerat bäst före datumet med råge. Dags att vakna upp om vi inte ska tyna bort.

Nyinflyttad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons