Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård hantering av sjuka

För ett år och fyra månader sedan blev jag beviljad halv sjukersättning på försäkringskassan, med de här orden: "Det här är det sista du kan få, för det finns inte tidsbegränsad sjukersättning längre". Blir nu utförsäkrad sista maj. Tror jag.

Annons

Går till arbetsförmedlingen för att anmäla mig arbetslös. Behöver då ett intyg från försäkringskassan att jag är utförsäkrad. Ringer om detta, men jag kan inte få detta intyg eftersom jag har två månaders sjukersättning kvar att söka. Alltså kan jag inte ingå i arbetslivsintroduktionen som arbetsförmedlingen har (för jag är inte utförsäkrad), jag kan heller inte skicka in alla intyg som a-kassan behöver och kommer då att få en lägre ersättning därifrån (för jag är inte utförsäkrad). Tycker då att försäkringskassan kan hjälpa till med detta eftersom de har gjort fel. Men får avslag! Ska man behöva bli ett socialfall för försäkringskassans dumhet?!

Jag ska tillägga att jag sedan någon månad tillbaka vet att jag har två månader kvar att söka vilket jag inte gjorde. Men hade naturligtvis gjort det om jag blivit upplyst om konsekvenserna.

Eva

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons