Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har skandalen blivit ett faktum?

Katthemmet Bill och Bull tvingades flytta ur lokalerna i Östanbo på grund av att politikerna sålt husen till dotterbolaget D-H Nordic investment AB. Det har visat sig vara rena floppen.

Annons

Med ett så dåligt och förnedrande beteende som politikerna uppvisade gentemot Bill och Bull får man leta länge efter för att hitta något motsvarande.

Katthemmet hade finansierat en ny karantän och hade ett tvåårsavtal med arbetsförmedlingen, planer på flera ombyggnationer i huset samt en omfattande verksamhet med omhändertagande av hemlösa och utsatta katter. Informationen kom via Söderhamns-Kuriren om avflyttning från huset inom en snar framtid. Ingen förståelse eller förmildrande omständighet att verksamheten bestod av hjälp till levande varelser visades.

Bill och Bull flyttade ut från lokalerna, deras verksamhet hade kunnat raseras om de nu inte haft sina eldsjälar. De kämpar vidare utan lokaler för att hjälpa djuren vilket gör verksamheten mycket jobbig. Samtidigt finns där flera hemlösa och utsatta katter som inte får den hjälp de kunnat få då verksamheten störts av dessa politiska utsvävningar. Det borde vara varje kommuns ansvar att ha ett djur- och katthem. Något sådant finns inte i Söderhamn och därför bör politiker och invånare i kommunen vara tacksamma av det ideella arbete som utförs av de redan etablerade föreningarna i staden.

Lokalerna i Östanbo står fortfarande tomma och ingen försäljning har skett. Inga fler arbetstillfällen har visat sig och det verkar heller inte tillkomma några. Hur kunde politikerna gå ut med så lösa bräckliga argument om försäljning och avhysning?

Då Bill och Bull fortfarande inte fått hjälp med nya lokaler och Östanbo står öde borde det inte finnas något hinder för att Bill och Bull flyttar tillbaka samt att politikerna lärt sig läxan att man först och främst ser till man har något på fötterna innan man går ut och raserar en seriös verksamhet som gynnar alla invånare, sist men inte minst alla tamdjur som behöver hjälp...

Lisbeth Trempenau

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons