Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har olyckskorparna fel...

Varför skulle den globala uppvärmningen sluta nu när den pågått de senaste 20 000 åren?

Annons

För 20 000 år sedan låg inlandsisen in i Tyskland och Polen och var på det tjockaste stället cirka 4 000 meter tjock. För 10 000 år sedan var inlandsisen strax norr om Småland. För 8 500 år sedan fanns det bara några större isformationer kvar runt Jokkmokk och Ådalstangen i Norge. Nu hade även landhöjningen satt fart. (här skulle ju många tro på havsnivåhöjning och inte landhöjning).

För 4 000 år sedan satt Sverige och Finland ihop vid norra Kvarken och vid Roslagen och Åland.

Att nu denna avsmältning och uppvärmningsgräns förflyttar sig norrut torde ju vara rimligt då det pågått i cirka 20 000 år. Men plötsligt ska ju denna långsamma uppvärmning upphöra på grund av att någon menar att människan är syndaren.

Tänk vad synd att inte en neandertalare upplystes att absolut undvika elden, att inte äta kött, att bara äta de växter som kom fram under isen, att absolut inte släppa väder, att absolut undvika att utvecklas.

För då hade nog världen fortfarande varit i istidsstadiet!? Det måste ju vara så då koldioxiden är, enligt vissa, jordens undergång. Tänk om dessa olyckskorpar har helt fel!? Och vi invaggas i en helt galen satsning på framtid och utveckling. Det kan väl inte vara så att man har hittat den mest lättköpta skattekällan, det vill säga lurar befolkningen att skatta på en massa energi som i praktiken inte har någon som helst miljöpåverkan eller effekt. Det vill säga processen i klimatet fortgår trots att Miljöpartiet och andra tyckare högljutt protesterar.

Plötsligt är det något helt annat som utplånar oss och jorden. Ni som engagerar er om jordens väl och ve, lägg energin på andra och troligen mer akuta saker. Slöseriet på mat, matens förflyttning runt om vår jord, åk till uländerna och jobba där i stället med deras utveckling. Det kunde ju bromsa deras flykt till vårt koldioxidslösande och energiförödande land. Eller varför inte åka till Kina och uppmana dem att inte bygga kolkraftverk. Tja, var ska det sluta. Vi i Sverige som rår för allt ont och måste vara föregångare åt alla. En som inte tror på miljö ”mupparnas” teori.

Funderande, icke "miljömupp”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons