Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har Lars Molin (M) abdikerat från sitt ämbete i Ljusdals kommun?

Lars Molin (M), betyder kommunstyrelsens reglemente ingenting för dig? undrar Markus Evensson (S).

Annons

I reglementet för kommunstyrelsen står i § 8 följande: Det åligger kommunstyrelsens ordförande att: Närmast under kommunstyrelsen ha uppsikt över kommunens hela nämndsförvaltning. Med uppmärksamhet följa frågor av betydelse för kommunens utveckling och ekonomiska intressen samt effektiviteten i verksamheten och ta initiativ i dessa frågor.

Lars Molin, betyder detta reglemente inget för dig? Menar du att kommunchefen får verka som han behagar? Tar du inget som helst ansvar för vad kommunchefen pysslar med?

Det är du som är ansvarig för att styra och leda kommunen. Det är du som ska driva utvecklingsfrågor och se till att kommunen frodas under ditt ledarskap, hur tycker du att det går?

Du har nu under din tid som kommunstyrelsens ordförande lyckats bli av med 3 förvaltningschefer, en personalchef och kommunchefen. De 4 förstnämnda har lyckade rekryteringar skett. Nu ska vi anställa en kommunchef, jag undrar vilken profil på kommunchef du vill ha när vi sätter oss efter sommaruppehållet. Vill du ha en kommunchef som polisanmäler småföretagare? Vill du ha en kommunchef som inte samtalar med sina anställda? Vill du ha en kommunchef som inte behagar följa Sveriges lagar?

Hur går det med Bränta? Hur går det med Östernäs? Har kommunchefen lyckats få intressenter som vill bygga på området? Hur går det med Kläppa industriområde? Är du med och profilerar kommunen nu när tomat- och fiskodlingen går ut på marknaden? Hur har samtalen för att bilda ny majoritet gått, gillar (L), (KD) och (LB) att du för samtal med oss socialdemokrater?

Tycker du att det är rätt av en kommunstyrelses ordförande att låta en kommunchef överklaga beslut som gäller honom själv? Har kommunchefen något att dölja? När anser du att det är tillräckligt stora rubriker för att agera?

Det är tydligt att du har abdikerat från ditt ämbete, gör även så i praktiken.

Markus Evensson (S)

oppositionsråd

Vi har erbjudit Lars Molin att bemöta insändaren, men han har avböjt.

Insänt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons