Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här hälsar vi på varandra

I Sverige är det kutym att hälsa på en arbetsgivare då man söker jobb. Oavsett om det är en man eller kvinna som är arbetsgivare. Men i detta fall så vägrade den arbetssökande detta med hänvisning till sin religion.

Annons

Svar till Sven Jansson (24/2).

I Sverige är det kutym att hälsa på en arbetsgivare då man söker jobb. Oavsett om det är en man eller kvinna som är arbetsgivare.

Men i detta fall så vägrade den arbetssökande detta med hänvisning till sin religion. Då det var en kvinna som var arbetsgivare, så kan man misstänka diskriminering (åh jag hatar detta ord) av den arbetssökande, och tvärtemot vad Jansson skriver så uppger arbetsgivaren att någon hälsning över huvud taget inte förekom. Däremot hade arbetssökanden vänt bort sitt huvud då arbetsgivaren sträckt fram sin hand.

Ska vi ha ett sådant samhälle där vissa inte kan göra saker på grund av hänvisning till sin religion? Att vederbörande sedan tilldöms 60 000 kronor i skadestånd är ju så korkat att man inte orkar kommentera det. Tror du, Jansson, att gemene man tycker detta är rätt? Nej, Degermans insändare var den mest sakliga och bästa insändare jag sett på länge!

Björn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons