Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är fördelarna med nytt badhus

Det kan finnas alternativa lösningar som är acceptabla för våra badande och det är väl inte helt osannolikt att det finns andra angelägna investeringar som berör fler av kommunens skattebetalande medborgare.

Annons

Om det finns behov av ett nytt badhus och om det är en prioriterad investering överlåter jag till våra demokratiskt valda politiker att avgöra. Det kan finnas alternativa lösningar som är acceptabla för våra badande och det är väl inte helt osannolikt att det finns andra angelägna investeringar som berör fler av kommunens skattebetalande medborgare. Exempelvis genomfartsleden med anslutningen till Hamngatan och bro över järnvägen till Idenor för att nämna några exempel.

Inför kommunens eventuella beslut att bygga ett nytt badhus vill jag ha skrivit av mig följande;

• Bygg badhuset minst en huslängd söder om den plats som aviserats.

• Ivrarna för ett nytt badhus blir nöjda eftersom innehållet må vara viktigast för dem.

• Badhusets gäster får en magnifik utsikt ut över hela Hudiksvallsfjärden.

• Gör en park på kajens spets (där badhuset nu är planerat) för flanörer som ostört vill sitta och titta in mot sjöbodarna, mot Fiskarstan, mot småbåtshamnen och del av Hudiksvallsfjärden.

• Ekonomerna blir glada eftersom kostnaden för pålningsarbetet bör bli lägre.

• Utsikten från kanalbron och från sjöbodarna ut mot fjärden blir öppnare och bättre med en park på udden i stället för ett skymmande badhus. Bra för turismen.

• Till och med de som tror på en framtida miljömedveten satsning på sjöfart blir glada då hamnen inte blir låst av ett badhus i hamninloppet. Om inte annat kanske mindre kryssningsfartyg kan gå ända in i hamnen. I varje fall en fri yta för framtida möjligheter.

Jag ser bara fördelar i ovanstående förslag – vilka skulle nackdelarna vara?

Anders Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons