Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har alla lika värde?

Norrhälsinge räddningstjänst har beslutat att i ett besparingsled dra ner på en man per styrka i Hassela deltidskårs räddningstjänst. Det innebär att brandmännen inte får rökdyka utan måste vänta på assistans från Jättendal i cirka 50 minuter.

Annons

Norrhälsinge räddningstjänst har beslutat att i ett besparingsled dra ner på en man per styrka i Hassela deltidskårs räddningstjänst. Det innebär att brandmännen inte får rökdyka utan måste vänta på assistans från Jättendal i cirka 50 minuter. Så min fråga till Norrhälsinge räddningstjänst är: har en ny riskanalys gjorts för Hasselas del? Den som jag har läst är gjord på 90-talet men revideras upp för att gälla under 2007–2010. Verksamhetsmål i Lagen om skydd mot olyckor, LSO.3.3, bestämmelserna i denna lag syftar till att i hela landet skydda människors liv och hälsa samt egendom och miljö och utifrån de lokala förhållandena tillfredställande och likvärdigt skydd mot olyckor.

5.3 LSO: förvaltningen har haft problem med att rekrytera personal och förmåga att hålla hög kompetens inom deltidsorganisationen. Tror ni att det blir lättare nu?

5.4 LSO 2.2: planering med utgångspunkt likvärdighetsskydd, prioriterade områden, skolor, omsorgsanläggningar och hotell. Då blir frågan, småbarn på tredje våningen i en skola är inte lika mycket värda i Hassela som våra turister är eftersom vi skulle få behålla rökdykningen under vintersäsong eller hur tänker ni?

Kommunstyrelsens mål 2010 är:

"Medverka till att minst fem nya företagsetableringar samt att 50 nya jobb skapas under 20008–2010".

"Under 2010–2011 öka tryggheten bland kommunens invånare".

Så frågan till kommunstyrelsen är:

Har ni gjort någon konsekvensanalys om vad som händer i Hassela med företag om vi inte har tillräckligt brandförsvar?

Har ni funderat över om Plyfa som träfabrik med ett 80-tal anställda börjar brinna?

Äldreboendet Björkbacken – är det personalens ansvar att rökdyka om det skulle börja brinna?

Kollektiven, skogsbolagen med maskiner och oljor och skolan. Eller tänker ni lite svinn får man räkna med när det måste spara och på skolan är ju bara 25 ungar på tredje våningen.

Försäkringspremier för företagen vad kommer de att kosta? Hur ska vi kunna känna trygghet och hur ska företag kunna etableras i Hassela?

Anna Sjölin, Hassela

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons