Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häpnadsväckande, Hofsberger

Kjell-Olof Hofsberger motiverar i sin insändare (25/1) sitt medborgarförslag till att statyn av August Palm ska bort från entrén till Folkets hus (numera omdöpt till Kulturhus, varför inte med tillägget det glada, som allt numera verkar heta i Hudiksvall).

Annons

Det är ett häpnadsväckande inlägg som förslagsställaren skrivit. Här får vi veta att August Palm levde i en rättsstat, kan jämföras med Lenin och Stalin och att Folkets hus varit ett sossehus, trots att bibliotek varit beläget i huset. Och att ett otal arrangemang, som konserter, danser, teater med mera anordnats vilka knappast kan beskrivas som socialistiska. Inte heller har några fackföreningsexpeditioner eller andra organisationer knutna till socialdemokratin funnits i huset.

Egentligen är det inte lönt att besvara den gallimatias som Hofsberger vräker ur sig, men några ord om rättsstaten kan ändå vara på sin plats. Den stat som Palm levde i tillät varken arbetare eller kvinnor rösträtt, det var bara ett fåtal privilegierade som hade den rätten. Barnarbete och husaga var fortfarande tillåtet för att inte tala om alla andra orättvisor som fanns. För den som vill veta mera om den här tiden finns historieböcker och skönlitteratur i mängd, något som dock inte verkar bekymra Kjell Olof Hofsberger, han har sin egen mening klar dem förutan.

Christer Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons