Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handikappad utan rätt verktyg

Alla behöver rätt och fungerande verktyg under arbetsdagen – även funktionshindrade elever, menar skribenten.

Annons

Att få rätt verktyg och förutsättningar på sitt arbete är en oskriven självklarhet för de miljoner svenskar som varje dag går till arbetet och startar sin PC, slår på kaffekokaren eller skriver upp kilometerställningen inför dagens första kundbesök.

Alla förtjänar en sysselsättning, därtill en fungerande arbetsplats. Utan sin PC är kundtjänstpersonal handlingsförlamad och kan inte behandla de samtal som de tar emot. De kan inte processa nya beställningar eller sortera elektronisk information.

Du har säkert känt vanmakt, irritation och en viss ångest när det blivit strömavbrott på kontoret eller om batteriet till din mobil blir helt urladdat under ett viktigt samtal. Att ha fungerande verktyg för att fungera är en förutsättning för miljoner svenskar varje dag, och ändå är det hundratusentals arbetare som varje dag tvingas arbeta med en PC utan ström, en trasig skruvdragare, och en firmabil som bara har halv tank.

Varje dag går eleven till sitt arbete med ångest därför att de vet att, även denna dag kommer programmet att vara fullt med virus och att bilen inte kommer att starta, möjligen att den stannar halvvägs till det där avgörande kundmötet.

Det finns ingen anställd som förväntas kunna prestera när deras PC, mobiltelefon eller handverktyg inte fungerar enligt arbetsbeskrivning. Fungerande verktyg och trygg arbetsmiljö ska vara en självklarhet för dig som anställd. Men ändå förväntas elever med funktionshinder att prestera i sin anställning utan rätt verktyg.

James Brock

förälder till en unik dotter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons