Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingehambon kan bli en internationell klassiker

Så har då ett rekord slagits i Hälsingehambon. Från 1 500 dansande par till knappt 50.

Annons

Projektledaren slår fast att nu ska det hela utvärderas. Ordföranden för Alliansen Hälsingehambon kräver mer kommunala pengar för marknadsföring. Men utvärdering och kommunala pengar är knappast lösningen. Här behövs produktutveckling och entreprenörskap.

Hälsingehambon med nytänkande och entreprenörskap, skulle kunna utvecklas till något lika stort som Vasaloppet. Vasaloppet satsar på olika klasser, öppet spår, kurser och workshops, för att inte tala om cykelvasan på sommaren. Motsvarande produktutveckling skulle kunna gör Hälsingehambon till en internationell attraktion. Ett embryo finns redan med provapå-danser och internationell Mola.

Men nu ser vi nu hambon tyna bort. En Hälsingehambo med olika klasser, med nya danser; exempelvis street dance som dansas på de klassiska underlagen gräs, grus, asfalt och trä, skulle kunna bli en internationell attraktion med dansare från hela världen. Kanske det till och med skulle gå att göra en snöhambo? Dans på snöskor kanske?

Och givetvis måste grannkommunerna återuppta samarbetet med de klassiska etapperna. Hälsingepolitikerna behöver ägna mer tid åt samverkan istället för slagsmål. Politiker och projektanställda måste släppa fram entreprenörerna för kundanpassad produktutveckling. Först när de lockande produkterna är färdiga, finns det skäl att satsa på marknadsföring.

Släpp entreprenörerna fria; då kan Hälsingehambon bli en internationell storhet, större än vad den någonsin varit.

Urban Laurin, Wien och Galvsjön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons