Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsa för mig är patientens egen tjänst

/

E-hälsomyndigheten svarar angående inlägget om myndighetens tjänst Hälsa för mig (3/7)

Annons

Det stämmer som Tommy Berger skriver att informationen i Hälsa för mig. Den tjänst som E-hälsomyndigheten håller på att ta fram, ska vara patientens egen. Det är helt frivilligt att använda tjänsten, men den kan förhoppningsvis skapa stor nytta för många.

Patienter har rätt att begära ut sin information från vården, och i dag lämnas informationen ut på papper. Hälsa för mig kommer ge en möjlighet att begära ut informationen digitalt i stället. Man behöver faktiskt inte vara patient för att använda Hälsa för mig, utan kan också välja att lagra sin egen information där. Det kan till exempel handla om att man vill spara egna observationer om sin hälsostatus, kost eller motion. Hälsa för mig blir som en digital pärm för den personliga hälso- och sjukvårdsinformationen, en pärm som du själv förfogar över och som ger dig en bra överblick och möjlighet att engagera dig i din hälsoutveckling.

Informationen i Hälsa för mig kommer att lagras i enlighet med den lagstiftning som gäller i Sverige. Dataskyddslagstiftningen är harmoniserad inom EES-området. Det betyder att samma krav och förutsättningar gäller i alla berörda EU-länder. E-hälsomyndigheten har det yttersta ansvaret för att behandlingen av individens information sker på ett säkert sätt. Användaren kommer att använda svensk e-legitimation, alltså samma lösning som i dag är standard för myndigheter och även bankerna.

Eva Reimers

kommunikationschef E-hälsomyndigheten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons