Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallivrarna är bakåtsträvare

Det är intressant att se hur folk ofta klagar på politikerna i Ljusdals kommun genom att använda begreppet "bakåtsträvare".

Annons

Inte sällan är det på grund av att man inte vill smälla upp en bandyarena för fyrtio miljoner kronor åt ett division 1, jag repeterar, division 1-lag. Är det någonting som får mig att tänka på bakåtsträvande så är det väl att satsa på bandy, förvisso en trevlig sport på alla sätt och vis förutom att den är fullständigt vedervärdig att bevittna och dessutom har en väldigt liten publik. Att lägga 40 miljoner kronor på en dylik anläggning kommer antagligen bli dödsstöten för Ljusdals kommun. Jag ställer mig först och främst frågande till vem som skulle vilja se dessa fantastiska artister som ska locka horder av folk till arenan på Lördagen när de kommer att uppträda i Edsbyn på torsdagen, Bollnäs på fredagen och antagligen Söderhamn nästa helg eftersom alla andra ställen också har en arena. Att förlita sig på att bandymatcherna från ett division 1-lag ska få in så mycket pengar att arenan blir vinstdrivande är bara befängt. Att titta på grannkommunerna för att rädda Ljusdal är det dummaste man kan göra, det är ju därifrån vi ska locka folk. Det gäller att tänka utanför boxen. Jag tänker främst på Torsby som hamrade upp en stor skidtunnel som inte bara lockar folk utan dessutom satte Torsby på kartan, något som inte en bandyarena kommer att göra när de redan finns över hela landet.

Ett annat lysande exempel är Hultsfred som mycket väl kan vara den mest kända orten i Sverige i förhållande till storlek. En liten musikfestival som startade på 80-talet blev en jättegrej och lockade över 20 000 människor i flera år. Bygger man en hall för en massa pengar kommer den stå kvar som ett svindyrt monument över dumma beslut, för den kommer inte att gå med vinst. Satsar man två miljoner kronor på demofestivalen kommer det förhoppningsvis att bli en succé, men blir det inte det så kommer den i alla fall inte stå och dra en massa pengar. Richard och Singoalla Livingstone är två av mycket få människor i Ljusdal med ambitioner och framför allt visioner och det är något jag tycker att vi ska främja om vi vill se Ljusdal på kartan någon gång.

Lolo masonof

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons