Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halldebatten fortsätter: ”Det handlar om attityd!”

Svar på insändare från Mikael Löthstam (S) och Charliene Kiffer (V) (Insänt 11/8) från Jonas Holm:

Annons

Våra ledande politiker från S och V gör det igen . De varken lyssnar eller läser på tillräckligt noga innan de skriver. I Moderaternas budget har vi lagt investeringarna tidigt i perioden, eftersom det verkligen behövs en ny hall här och nu. I majoritetsbudgeten (S+V) ligger den sent i investeringsperioden, ett sätt att svälta räv och se om det ordnar sig ändå. Då har man alltså inte lyssnat på föreningarna och inte förstått att behovet är nu!

Hoppas S+V på att föreningarna ska lösa det själva som t ex Friskis och Svettis och Hudikgympan gjort? Föreningarna kunde inte vänta på kommunens tröga agerande utan lät privata byggherrar iordningställa lämplig hallyta åt sig. 

Kommunledningen hoppas nog att om man väntar tillräckligt länge så löser sig problemet av sig själv d.v.s. någon annan får investera. 

Det är inte populism att vara lyhörd inför föreningarnas önskemål. Föreningarna representerar många medlemmar och utövare vilka också utgör en betydande andel av väljarkåren. En väljarkår som har rätt att ställa krav på att kommunen fullgör sina åtaganden sett ur ett brett folkhälsoperspektiv. Dit hör bl. a att skapa goda förutsättningar för fysiska aktiviteter för såväl barn som vuxna.

Åter till min förra insändare i frågan: Jag skriver tydligt att ett antal skolhallar måste avvecklas för att ge kostnadsneutralitet vid den nya investeringen. 

Vi moderater lyssnar på svängningarna i samhället och de behov och önskemål som medborgarna, läs väljarna, har. Det kommer vi alltid att göra och jag förstår om kommunledningen blir trampad på tårna när ärende efter ärende går dem emot. Det handlar om attityd! 

Jonas Holm (M)

kommunalråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons