Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll skatten nere

Vid mitten av 1960-talet hade jag tagit min examen. Jag hade en familj att försörja och försökte dryga ut den skapligt höga lönen med några extrajobb. De gav ju en hel del klirr i kassan, men jag fick också restskatt så det sjöng om det.

Annons

En deklaration gick utan att jag funderade så mycket på det, jag var ju ny som skattebetalare, och det gick en till deklaration, men vid den tredje började jag analysera vad som egentligen hände med mina pengar. Jag kom fram till att skatten tog 80 till 85 kronor av varje intjänad extra hundralapp!

Då sa jag upp mig från extraknäcken. Det var bättre att stanna hemma med familjen än att slita nästan gratis.

Därigenom gick stat och kommun miste om skatten på extraknäcken, mina arbetsgivare förlorade en arbetskraft och själv fann jag det fånigt att fortsätta. Några år senare satte Astrid Lindgren tummen på problemet: hon hade en skatt på 102 procent!

Flera av mina studiekamrater gav också upp, och en del flyttade utomlands där de fick behålla större delen av sina intjänade pengar. Därigenom gick Sverige miste om kvalificerad arbetskraft och stora skatteinkomster, medan andra länder fick dem i stället!

Gör inte om samma misstag som under högskattetiden, utan håll skatterna nere! Rösta på alliansen!

Ännu skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons