Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll igen med skattepengarna

Svar till Mattias Ekström (20/4).

Annons

Du har helt rätt.

Det finns inga skattepengar att satsa i en bandyhall någonstans i Bollnäs just nu! Det gläder mig att Moderaterna också förstått att ekonomin i Bollnäs är i en kraftig utförsbacke som tyder på att vid årets slut hamna på minus 35 miljoner kronor.

Skattebetalarna i Bollnäs är inte så obildade att de inte förstår när någon försöka lura dem, men jag hoppas verkligen inte att vissa politiker och andra förespråkare för en bandyhall inbillar sig det! Många har försökt inbilla Bollnäs skattebetalare att BAAB:s satsning på SJ-området inte kostar oss skattebetalare någonting! 10–12 miljoner kronor varje år via bidrag till BGIF, det är vad det direkt skulle kosta Bollnäs skattebetalare.

Att kommunen gjorde en utredning avseende Sävstaås som alternativ är en självklarhet!

Sävstaås är kommunens och blir kvar oavsett om ”privata intressen” bygger en bandyhall någon annanstans.

Att kosta på en utomstående konsult i den här infekterade frågan är också en självklarhet. Fakta gör beslut möjliga!

Vi har sett vad de ”privata initiativen” har åstadkommit i fråga om satsningar i Bollnäs under de senare åren. Brotorget – hur mycket skattepengar kommer det att behövas där innan oredan är återställd? Campingen – hur mycket har den ”privata” satsningen kostat och hur mycket mer skattepengar ska satsas där?

Bollnäsdraget är en förening med 150 företag som ville ha 500 000 kronor av skattepengar till att öka sin försäljning! Det hade behövts ”lite” privata initiativ där… 9:25 kronor per dag och företag.

Kulturkvarteret är en ”skandal” för sig, startad av förra majoriteten som nu måste ”städas” upp. Samma sak där, skattepengar ska användas försiktigt, men nu måste arbetet slutföras.

Vi skattebetalare har all anledning att kräva en total genomlysning och redovisning av beslut och kostnader när allt är klart!

Jag håller med dig om att vi måste låta skattebetalarnas pengar gå till det de är avsedda för, och just nu måste skol- och ungdomssituationen i Bollnäs betraktas som absolut viktigast!

Alla ”privata” satsningar som görs med ”privata” pengar applåderas kraftigt! Men det verkar som om de ”privata” satsningarna i Bollnäs endast kan ske med skattepengar!

Hur kan det vara möjligt?

Kent W

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons