Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade varit mumma att få Biltemaskylt på Östernäs

Stor och fin Biltemaskylt de har fått i Bollnäs! Det hade väl varit mumma att få sätta upp den på Östernäs i stället, med tillhörande butik, skriver Erik Friberg, som får Svar direkt från kommunen.

Annons

Då skulle skylten naturligtvis ha varit ännu högre och ännu större för att motsvara politikernas förväntningar, och helst också blinka i takt med dunket från rälsskarvarna när tågen kör förbi!

Hur gick det förresten med Peab, fick de något nytt kontrakt för att ragga köpcentra till Östernäs, eller har politikerna slutat dagdrömma om sin stora fina köplada? Invånarna får i vanlig ordning ingen information alls! Bygg den hellre där tomatodlingen planeras samt en badbassäng. Då kan folk ligga på Östernäsbeachen, sola och äta tomater medan de begrundar varför i hela friden kommunen lade ner så mycket pengar på en badplats där vattnet är otjänlig och ingen vill bada, allra minst politikerna själva!

Erik Friberg

Svar direkt

Kommunens samarbetsavtal med Peab upphörde den 31 december 2015. Ett förslag finns angående hur kommunen i fortsättningen ska arbeta för att utveckla Östernäsområdet. Detta förslag kommer att behandlas av kommunstyrelsen i mars. Både i lokala media och på kommunens hemsida har artiklar funnits om detta. Det har även skrivits om att möjligheten att bygga bostäder på Östernäs undersöks. Badplatsen vid Kyrksjön kom till efter önskemål vid den medborgardialog som genomfördes våren 2012 gällande Östernäs. Omfattande prover har tagits på vattenkvalitet och bottensediment. Inte vid något av dessa provtagningar har förekomster av ämnen konstaterats som kan vara hälsovådliga för människor.

Pär Jonsson

informationschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons