Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gud är och han finns!

Tydligen finns det de som funderar över livets under och frågar sig vem Gud är (12/7), dock utan att hitta ett tillfredsställande svar. Hela livet och tillvaron blir ett oförklarligt mysterium för den som förnekar Guds existens och skaparmakt.

Annons

Men för den som vill acceptera alla fakta och människors erfarenheter finns det gott om argument för att tro på en mäktig och kärleksfull Gud, som både skapat och uppehåller livet på ett förunderligt sätt, trots allt mänskligt övermod och hån.

Det finns mycket som vi vanliga människor inte kan förklara eller uppfatta med våra fysiska och mentala förmågor, men som likafullt existerar. Vi varken hör eller ser alla de signaler som genomkorsar atmosfären och rymden, men det finns instrument, byggda av människor, som kan ta emot och omforma dem så att de går att uppfatta även för det mänskliga örat och synsinnet.

Att förneka existensen av det man inte själv kan eller ens vill se, är som att likt strutsen, sticka huvudet i sanden. Jag är inte ensam om att ha upptäckt vilken mäktig och kärleksfull Gud vi har att anförtro oss åt. Det finns miljoner människor, som med vaket och öppet sinne, upptäckt och erfarit Guds hjälp och närvaro oräkneliga gånger. Många av dessa har varit ytterst intelligenta och välutbildade. 1921 års Nobelpristagare i fysik, Albert Einstein, är bara en av alla dessa mera kända.

Fördelen med att acceptera det faktum att Guds finns och att han fortfarande är ytterst intresserad av de människor han har skapat och uppehåller med sin livsande och kraft, är att det ger mening, trygghet och innehåll åt en eljest otroligt chansartad och osäker tillvaro.

I stället för en fatalistisk livssyn äger jag som troende en förvissning om att vårt liv här på jorden inte slutar i en ofrånkomlig och evig död, utan i ett fullständigt nytt och fulländat liv då han, som är vår herre, återvänder i sin himmelska härlighet och makt för att fullborda alla sina löften, inklusive uppståndelse för dem som dött dessförinnan.

Denna visshet, är inget som bara påverkar och angår framtiden, utan ger mig redan här en glädje och en livskvalité, som vida överträffar allt annat man kan välja att avnjuta den korta tid vi har på jorden. Ja, Gud är och hans finns lika säkert som du och jag. Utan honom funnes inget liv – varken jag, du eller någon annan.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons