Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gud är en kvinna?!

1958 beslöt Sveriges riksdag och kyrkomöte att kvinnor kunde prästvigas. Än i dag, mer än 50 år senare, är nästan 80 procent av kyrkoherdarna i Sverige män.

Annons

Kyrkovalet närmar sig. Den 20 september har 5,6 miljoner medlemmar i Svenska kyrkan möjlighet att påverka dess framtid. En framtid där alla borde ges samma förutsättningar att utvecklas och verka, till skillnad mot i dag!

Principen om allas likhet inför Gud har tyvärr ännu inte fått praktiskt genomslag i Svenska kyrkan 1958 beslöt Sveriges riksdag och kyrkomöte att kvinnor kunde prästvigas. Än i dag, mer än 50 år senare, är nästan 80 procent av kyrkoherdarna i Sverige män. Hur kan det komma sig att inte fler av kyrkoherdarna är kvinnor? Att reformen inte hunnit få genomslag ännu kan knappast vara anledningen.

Det ojämställda samhället återspeglas även i kyrkan och står i vägen för principen om allas likhet inför Gud. Nu är det dags att du gör din röst hörd. Lägg röstkortet i fickan, ta med dig familj, grannar och vänner till vallokalen den 20 september. Var med och bryt de strukturer som fortfarande håller kvinnor utanför Svenska kyrkan. Rösta för en folkkyrka som präglas av delaktighet och respekt för varje människas rättigheter och unika värde. Centerkvinnorna har genom historien gjort stor skillnad i Svenska kyrkan. Med din röst kan vi fortsätta att förändra och förbättra. Rösta för en jämställd kyrka!

Laila Toresson

ordförande Järvsö Centerkvinnor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons